Kanyon İlkokulu

İlkokul

Kanyon Felsefesi Hedefleri

Kişilikli, etkili iletişim kurabilen, takım halinde çalışabilen, yaratıcı, kritik düşünebilen, akademik üstünlüğe ve kültürel yetkinliğe sahip bireyler yetiştirmek.

İLK OKUL

Fiziksel, sosyal, duygusal, zihinsel ve estetik alanlardakı gelişim ve değişimlerin en hızlı yaşandığı dönem olan ilkokul yıllarında öğrencilerimizin; Mutlu, basarılı , güler yüzlü ve fark yaratan bireyler olmasını hedefleriz.

Öğrencilerimiz ilkokulda hayatları boyunca edinecekleri bilgi ve becerilerin temelini oluşturur.

İlkokulda öğrencilerimiz sorgulamayı ve araştırmayı öğrenir. Öğrendiklerini uygulayarak, bilgilerini günlük yaşantılarına aktaracak deneyimler kazanır. Öğrencilerimizin akademik gelişimleri kadar sosyal, kültürel, psikolojik gelişimleri de önemlidir. Bu nedenle öğrencilerimizin öğrenim düzeyleri ve psikolojik gelişimleri sürekli izlenerek, daha iyiye gitmeleri için önlemler alınır, velilerimizle iş birliği sağlanır. Uygulamalarımızda, öğrencilerimizin her alandaki gelişimlerini birbiri ile ilişkilendirmek ve değerlendirmek esastır. Böylece daha sonraki yaşamlarında kendilerine çok gerekli olacak bilgileri alırlarken öğrenmeyi de öğrenirler.

İlk deneyimlerin yaşandıgı İlkokulumuz da her çocuğun farklı bir öğrenme alanı olduğunu ve bu öğrenme alanların mutlaka değerlendirilmesi gerektiğini düşünerek çalışmalarımızı planlarız. Gelişen dünyanın gereksinim duyduğu öğrencileri yetiştirmek temel hedefimizdir.

Sizlerle çocukların dünyasında buluşmak dileğiyle…

Değerlerimiz

•Sevecenlik •Dürüstlük •Sorumluluk •Adalet •Saygı

Öğrenme Merkezleri

FEN-MATEMATİK

Okul öncesi dönemde verdiğimiz bu eğitimin araştırıcı, sorgulayıcı ve yaratıcı düşünme yeteneği gelişmiş, mantıklı düşünen bireyler yetiştirmede temel basamaktır

HAFTANIN MATERYALİ

Her artık materyali işlevinden farklı bir şeye dönüştürmek, onlar için hem zevkli bir etkinlik hem de bilişsel gelişim sürecine bir katkı demektir.

İLKOKULA HAZIRLIK

Okuma alışkanlığı kazanma, okuduğunu anlama, dili doğru ve akıcı şekilde kullanma, dinleme, kendini sözel olarak ve yazı ile ifade edebilme becerilerinin gelişimi açısından erken çocukluk dönemi kritik döneme sahiptir. Okuma-yazmaya hazırlık çalışmaları kapsamında görsel ayırt etme ve görsel bellek ile ilgili etkinlikler görsel algı becerisinin geliştirilmesinde önemli rol oynamaktadır

DOĞADA MATEMATİK

Doğada’’ işte ! ‘’ diye gösterebileceğimiz bir ‘’ Bir’’ olmayabilir ama doğa bize ‘’Bir’’ rakamını fısıldar.Bir ağaca baktığımızda aslında matematiksel bir güzelliğe de bakıyoruz demektir. Bitkiler ağaçlar taşlar bulutlar yapraklar ağaç kavukları… aslında matematik her yerdedir. Çocuklarımızın çevrelerini gözlemleyerek yeni farkındalıklar kazandırıyoruz

PORTFOLYO

Portfolyolar, çocuk hakkında genel bir değerlendirme yapabilmek için çok sayıdaki ve çok çeşitli alanlardaki gelişimsel ürünleri ve sonuçları içeren çocuğa ait “özgeçmişim” dosyasıdır.

KUM HAVUZU

Çocukların merak ve keşfetme yeteneklerini kullanmalarına ve çevrelerini daha iyi -tanımalarına, yaparak – yaşayarak tüm duyularıyla öğrenmelerine katkı sağlamaya olanak tanıyan bir ortamdır. Fen-doğa alanında, duygusal alanda, sosyal alanda, bilişsel alanda, psikomotor alanda, yaratıcı düşünme becerileri alanında, mekan-matematik alanda önemli rol oynar.